29.5.2011

Seitsemäs päivä 29.5.2011 - matkan arviointia

Kirjoitan viimeisen tekstin sunnuntaiaamuna, aiemmat tekstit ja kuvat olen lisännyt blogiin iltaisin noin kello 21-22 aikoihin.

Matkalla monet palaset ovat loksahdelleet kohdalleen: pääsimme lähtemään ajallaan, vaikka tuhkapilvi varjosti lähtöä. Sää on ollut aika hyvä lähes koko matkan ajan. Majapaikka, hotelli Plaza, sijaitsee lähes ihanteellisessa paikassa keskellä Reykjavikia. Tärkeimmät paikat ovat kävelymatkan päässä. Ohjelmaa on ollut tarpeeksi, ei ole tullut "tyhjäkäyntiä". Ohjelma on rytmittänyt päivää hyvin. Ruokaa on ollut riittävästi ja se on ollut maittavaa. Luokan yhteiset käteisvaratkin ovat riittäneet hyvin välipaloihin ja muuhun tarpeelliseen.

Mitään erityisen negatiivista sanottavaa en keksi, vaikka yrittäisin miettiäkin...

Kun matkassa on kaksikymmentäneljä 14-15 vuotiasta oppilasta, niin ongelmitta ei matkasta varmasti selviydy. Ei tälläkään matkalla. Onneksi ongelmat ovat olleet tavallisia arkielämän sählinkejä. Mitään vakavia juttuja, tyyliin päihteiden käyttö, ei ole ollut. Muutaman kerran on joutunut ojentamaan oppilasta "jäynän" jälkeen tai iltaisin hiljaisuuden aikaan, mutta kaiken kaikkiaan meno on ollut varsin mukavaa ja rentoa. Erityisesti täytyy mainita, että oppilaat ovat kiitettävästi seuranneet opastusta Pohjolan talossa, geotermisessä voimalassa ja Kansallismuseossa.

Islantilainen luokka osoittautui mukavaksi luokaksi. Toivottavasti Haraldur ja hänen luokkansa Hagaskólissa saavat matkarahat kasaan ja näemme heidät ensi vuonna Espoossa.

Tänään ohjelma jatkuu niin, että lähdemme tutustumaan Islannin kansallistaidegalleriaan, jossa meillä on opastus. Sen jälkeen klo 13 aikaan syömään. Viimeisen iltapäivän aikana käymme uimassa, loppupäivä vapaata, päivällinen klo 19.

Seuraavana aamuna herätys on klo 4 ja paluumatka kohti Suomea alkaa.

***

Valokuvien katselutilaisuus järjestetään koululla perjantaina 3.6.2011 klo 18. Oppilaat ja vanhemmat ovat tervetulleita!

***

Tämä on viimeinen bloggaukseni Islannista. Kiitokset oppilaille ja vanhemmille. Matka on ollut hyvä!

t. Kyösti

2 kommenttia:

  1. Suurkiitokset Kyöstille perusteellisesta tiedottamisesta! On ollut tosi kiva seurata matkan etenemistä, aivan kuin olisimme itse olleet matkalla mukana.
    Kiitos myös Paulalle ja Sepolle!
    Turvallista ja tuhkatonta kotimatkaa. Odotamme innolla perjantain kuvailtaa.
    Airi Ja Stephen

    VastaaPoista
  2. Täällä jo odotellaankin nuoria kotiin!

    Tuula ja Juha

    VastaaPoista