26.5.2011

Neljännen päivän tapahtumia 26..5.2011

Heräsimme aamulla tavallista aikaisemmin, kun tarkoitus oli kävellä Hagaskóliin. Ennen lähtöä jouduimme kyllä antamaan palautetta edellisestä illasta, kun nukkumaan meno tahtoi olla hankalaa.

Lähdimme varttia yli kahdeksalta kohti Hagaskólia, jossa olimme (aivan liian) ajoissa. Pienen odottelun jälkeen yhteysopettajamme Haraldur otti meidät vastaan ja ohjasi luokkaan, jossa rehtori toivotti meidät tervetulleeksi. Hän esitteli meille Islannin koulusysteemiä ja omaa kouluaan. Rehtorin tervetuloesittelyn jälkeen Haraldur otti meidät hoteisiinsa ja ohjasi luokkaan, jossa meitä odotti islantilaisluokka, kaikkiaan 27 oppilasta. Siis 51 oppilasta eli aikamoisen suuri luokka.



Annoimme tuliaisina Suomesta Aaltotarjottimen, jolle olimme ostaneet riittävän määrän suomalaisia karkkeja, Dumleja, Marianneja, Omareja, "Suomen lippu -suklaita" ja Olarin lukion Kiina-projektin lakuja. Ainakin islantilaiset oppilaat tuntuivat olevan hyvin kiitollisia lahjasta.



Olimme etukäteen jakaneet luokan "random"-menettelyllä kolmen hengen ryhmiin, yhteensä kahdeksan ryhmää. Haraldur oli tehnyt saman omalle ryhmälleen. Näistä yhdistettiin tyyliin 3+3 islantilais-suomalaiset ryhmät.

Kukin ryhmä tutustui kouluun parinkymmenen minuutin ajan niin, että islantilaiset toimivat oppaina olarilaisille.

Tämän jälkeen Haraldur piti oppilaille lyhyen esittelyn Islannin erityisoloista, mannerlaatoista, mannerlaattojen liitoskohdista ja tästä johtuvista ilmiöistä. Hän näytti myös kuvia Eyjafjallajökullin ja Grimsvötnin tulivuorenpurkauksista.




Tämän lyhyen luennon jälkeen oppilaat jakautuivat aiemmin muodostettuihin ryhmiin ja jokainen ryhmä sai pohdittavakseen energiaan liittyvän aiheen. Aiheesta tuli keskustella ja vertailla Suomen ja Islannin oloja. Ryhmävaihe kesti noin 45 minuuttia.

Ryhmätyöskentelyn jälkeen tehtävänä oli esittää keskustelun tulos englanniksi muille.





Lounaan söimme koululla puolen päivän aikaan ja lähdimme sen jälkeen bussilla kohti Blue Lagoonia. Blue Lagoon on geotermisellä lämmöllä lämpiävä kylpylä, jossa veden lämpötila oli reilusti yli kolmekymmentä astetta. Altaat ovat laavakerrostumien keskellä ulkoilmassa.






Päivän virallinen ohjelma päättyi päivälliseen pizza&pasta buffetissa.

Jotta matkasta jäisi jokaiselle hyvä mieli, muistutimme oppilaita iltahiljaisuudesta ja käytännöistä yleensäkin. Toivottavasti oppi menee perille.

Huomenna jatkamme Hagaskólissa ja tarkoitus on, että islantilaiset ovat isäntinä ja opastavat olarilaisia kaupungilla, koriskentällä, uimahallissa. Oppilaat saivat valita ryhmänsä ja toivottavasti ensimmäisen päivän pienoinen ujous karisee ja löytyy ystäviä puolin ja toisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti