7.2.2011

mondayyy

Alotanpa mäkin sitten postailun kun niin kovasti on painostettu ......

Tänää oli aika normipäivä, aamulla oli tosi vaikee herätä kun oli viikonloppuna saanut nukkuu pitkään. Onneks ulkona oli kuitenkin seminätti ilma ja ei ollut ees kauheen kylmä:) Liukasta kyllä oli, kävelin etanavauhtia dösärille ja kaaduin silti pari kertaa, sattui. No ainakaan en myöhästynyt dösästä ja loppumatka sujuikin ilman mitään ongelmia.

Meidän matikan ope Rita oli tänään about kuukauden tauon jälkeen paikal pitämäs tuntii, jeejee! Meillä on matikassa nyt toiseen asteen yhtälöt menossa ja en oo tajunnu niistä yhtään mitään kun noiden sijaisten opetustyyli ei oikeen mätsännyt yhteen mun aivojen kanssa... No ei täs mitään, tänään tunnilla mulle tuli sellainen fiilis et hei mä ehkä sittenkin tajuun näitä juttuja! Ehkä tää tästä, matikka on kuitenkin tosi kivaa kun sitä ymmärtää.

Saatiin tänään myös tietää, että meidän luokka pääsi MatCup-matikkakilpailun alkukierroksista jatkoon semifinaaleihin! Tää ei sinänsä ollut mikään yllätys, sillä edellisinä vuosina Olarin 8-luokkalaiset on pärjännyt tässä kisassa ihan mielettömän hyvin, aina on tullut voitto kotiin joko projekti- tai ongelmanratkaisukilpailusta - joskus jopa molemmista. Eli ei meillä ollut toki yhtään paineita ...
No mut siis alkukierroksia oli kaksi, molemmissa oli ongelmanratkaisutehtäviä joita sitten koitettiin ratkaista 4-6 hengen ryhmissä. Laskimia ja eri oppikirjoja sai käyttää, opettajaa ja nettiä ei. Ihan hyvin me pärjättiin, lopullisista vastauksista kiisteltiin aika rajustikin mut päästiin lopulta kuitenkin kymmenen parhaan joukkoon, ei paha !!
Semifinaali ois sitten Vaasassa huhtikuun lopussa, ja sinne tarvitaan neljän hengen ryhmä, kaks tyttöö ja kaks poikaa. Rita pyysi Inkaa, Juliaa, Ilmaria ja Konstaa edustamaan meidän luokkaa ja onneks ne kaikki suostu! Suomen finaalin voittaja pääsee siis Pohjoismaiden finaaliin edustaa Suomea, ja se järjestetään tänä vuonna Reykjavikissä :D
Tähän kilpailuun kuuluu myös siis projektityö, jonka koko luokka tekee yhdessä. Tänä vuonna aiheena on Pelien matematiikka, ja ainakin mun mielestä toi on iha sika kiva aihe! Meille kaikille tuli ihan ekaks mieleen jotkut kortti- ja uhkapelit ja niiden mukana sit todennäkösyyslaskennat, mut se ois ehkä hieman liian monimutkanen aihe ottaen huomioon, että projektien palautus on jo huhtikuun alussa... Joten päätettiin siis ottaa aiheeksi dominot/dominopelit. Näin alustavasti tää kuulostaa tosi hyvältä, katotaa nyt miten tää suunnittelu etenee:)

Mut jees ei mulla sit mitään muuta, palaillaan:)

7 kommenttia:

  1. eilen oli viel seminätti ilma niin ku sanoit, mut tänää tullu lunta taivaalt ihan liikaa D: eikä enää oikee tunnu silt et kevät ois tulos. Mut toisaalt ihanaa ku on kerranki kunnol luminen talvi :) kunha kesäki sit ois viel sellane kuuma&aurinkoinen ni ois täydellistä :)

    VastaaPoista
  2. Onko mitään tietoa siitä, millaista on Islantilaisten talvi... ja tietysti millaista kevätkin?

    VastaaPoista
  3. Islantilaisten talvi on lumista, jäistä ja tuulee paljon. Kuitenkaan se ei haittaa mitenkään, koska esim Reykjavikissä lämmitetään tiet geotermisellä energialla, että ne pysyy sulana :) Talvella jotkut käyvät myös Atlantissa uimassa ja juoksevat sitten kylpylöihin lämmittelemään...

    Sopiiko muuten Julia, Lam, Mia ja muut pääorganisaattorit luokalta, että vaikka joskus ens viikolla istuttais alas puhumaan teijän Islannin matkasta :) ?

    VastaaPoista
  4. Juu, mulle ainakin sopii matkan suunnittelu (: ilmoitelkaa vain, että milloin pidetään tää

    VastaaPoista
  5. Mullekki sopii :)) ja se ois tosi kivaa Essi päästä sun kaa puhuu tästä Islannin matkasta, koska sä nyt kuitenkin oot ollu siellä niin osaat varmaan antaa meille hyviä neuvoja sekä liittyen retkikohteisiin&ruokailuihin, että siihen mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon että matka on mahdollisimman onnistunut kokemus kaikkien mielestä.

    Jos vaikka ilmottelet meille että mikä aika sopisi sulle :)

    VastaaPoista
  6. sopisko teille keskiviikkona 2.3. kello 14.30 jälkeen?

    VastaaPoista
  7. Hei, keskiviikkona ainakin mulla loppuu koulu vasta klo 16, joten voisi ehkä katsoa jos löydettäis joku toinen päivä, ellei me sitten uskota että vartti riittää...

    VastaaPoista